Het alternatieve Koningslied 'Je bent een koning' dat door twee Utrechtse studenten is gemaakt, is sinds donderdag ruim 150.000 keer op YouTube bekeken.

De studenten Allard Amelink en Huib Verhoeven hebben het nummer op een studentenkamer geschreven, ingezongen en er een clip bij opgenomen.

Slipje van Marlies

Het duo begint: "Daar zit je dan als kroonprins, je moeder abdiceert, plotsklaps zakt de moed je in de schoenen.... Moet ik de troon bestijgen, mijn kop wel op die munt? Je twijfelt en je vraagt je af of je het echt wel kunt..."

Ze vervolgen: "Maar Willem, zie je het dan niet? Jij, je bent Sneijder/Van der Vaart.... Mijter, staf en baard, je bent Pino/meneer Aart. Jij, je bent een slipje van Marlies, Brabo, Drent en Fries, je bent Wim en Ruud en Dries..."

En dan het refrein: "Je bent een koning, koning, een levende legende! Ja, een koning, koning, eindbaas van de bende! Wat een weergaloze vrouw heb jij, de ideale metgezel... Was ik de koning geweest, ja, dan wist ik het wel!"

Officiële Koningslied

Het officiële Koningslied van John Ewbank kreeg gisteren veel kritiek te verwerken, maar het studentennummer wordt op Twitter met meer enthousiasme ontvangen.

STER reclame