Na een klopjacht van zo'n 24 uur is de tweede verdachte van de bomaanslag bij de marathon van Boston opgepakt. Hij is ernstig gewond, meldt de politie van de staat Massachusetts.

De 19-jarige Dzjochar Tsarnajev wordt verdacht van het plegen van de bomaanslag bij de marathon van Boston. Bij de bomaanslag kwamen drie mensen om het leven, twee vrouwen en een jongen. Bijna 200 mensen raakten gewond.

Ook zijn broer Tamerlan (26) werd verdacht, hij werd neergeschoten tijdens een achtervolging door de politie en overleed in het ziekenhuis.

Boot

Op een persconferentie lieten de autoriteiten weten dat iedereen opgelucht is dat de jacht voorbij is. President Obama zei later dat nu onderzocht moet worden wat het motief van de "terroristen" was en wie er mogelijk nog meer bij betrokken was.

De 19-jarige Dzjochar Tsarnajev werd rond 02.45 uur Nederlandse tijd aangehouden in een woonwijk van de voorstad Watertown, waar hij zich in een boot in een achtertuin had verscholen. Bij de confrontatie met de verdachte is geschoten, volgens de politie.

Tsarnajev werd gevonden na een tip van een buurtbewoner in Watertown. Die had een bloedspoor gezien bij de boot die in de tuin was gestald.

Schoten

Kort voordat duidelijk werd waar verdachte zich bevond, maakten de autoriteiten in Boston bekend dat het uitgaansverbod naar aanleiding van de klopjacht op de verdachte, werd opgeheven. Volgens de politie was de verdachte niet gevonden, maar was de situatie veilig.

Even later waren er schoten te horen in Watertown en werd de bewoners verteld dat ze toch weer naar binnen moesten. In de buurt waar de 19-jarige verdachte was gezien verzamelden zich zwaarbewapende politiemensen en ambulances.

Er waren ook explosievenexperts bij. Tijdens de achtervolging door de politie van de twee broers gisteren werd door de verdachten met explosieven gegooid.

De politie heeft nog drie mensen gehoord in de zaak. De drie komen uit New Bedford, zo'n tien minuten van de campus van de Universiteit van Massachusetts in Dartmouth, waar Tsarnajev studeerde. Ze zijn niet gearresteerd.

STER reclame