Het Koningslied dat vanochtend is gepresenteerd, is niet door iedereen positief ontvangen. Boze luisteraars zijn op internet een petitie gestart om hun ongenoegen te uiten over het nummer dat speciaal is geschreven voor de troonswisseling op 30 april.

Om 13.30 uur hadden ruim 1500 mensen de petitie getekend. De reacties op de pagina 'Nee tegen het Koningslied' liegen er niet om: "Van dit lied wordt je toch spontaan republikein (als je dat al niet was)!", schrijft iemand. Een ander: "Ik heb nog nooit eerder zo'n slecht lied gehoord." En: "Een regelrechte schande".

'Steniging'

Het Koningslied is inmiddels het meest gedownloade nummer in de iTunes-store, maar op Twitter roept het lied vooral heftige reacties op. "Nieuwe uitdaging: kun je het Koningslied helemaal uit luisteren zonder te kotsen? Mij is het nog niet gelukt." Iemand anders twittert: "Preventietip! Wanneer je niet wilt dat ik op bezoek kom, moet je dit heel hard afspelen".

Ook bekende Nederlanders geven hun mening. Schrijver Nico Dijkshoorn windt er geen doekjes om: "Ik ben voor een milde steniging van iedereen die aan deze wanstaltige troep heeft meegewerkt en nog gaat meewerken."

Cabaretier, schrijver en zanger Wim de Bie vindt het lied "schokkend". "We leven in een open inrichting."

'Zeiken'

Hoewel in de minderheid op Twitter, zijn er ook positieve reacties te vinden. Zoals die van Doekle Terpstra, oud-voorzitter van het CNV en nu voorzitter van de KNSB: "Mooi hoor dat Koningslied. Fraaie compilatie van stemmen en muziekgenres. Nederland kan los, meezingen maar!!"

"Ik heb alle collega's opgetrommeld en we staan nu, met de hoed in de hand, uit volle borst het Koningslied mee te zingen. Ontroerend mooi", schrijft iemand anders.

Twitteraar Mirjam heeft moeite met de negatieve reacties: "We moeten ook altijd wat te zeiken hebben, hè?! Nou weer over het Koningslied. Weet je wat: ik vind het gewoon mooi!"

STER reclame