Een verdachte Boston dood

Aangepast op

Een van de verdachten van de aanslag op de marathon in Boston is dood. Dat meldt de politie van Boston op Twitter. Op de tweede wordt nog jacht gemaakt in Watertown, een voorstad van Boston. Watertown heeft 32.000 inwoners. De politie waarschuwt iedereen weg te blijven.

De verdachte op wie jacht wordt gemaakt is de man die op beelden die de FBI vrijgaf, een wit petje draagt. De politie heeft vanochtend een nieuwe opname vrijgegeven. Die is gisteravond door een beveiligingscamera in een supermarkt gemaakt.

Paniek

De zaak kwam in een stroomversnelling door een gewelddadig incident in het naburige Cambridge. Een agent van de MIT-universiteit ging tegen 23.00 uur op een melding af van een schietpartij op de campus.

Bij aankomst werd hij door meerdere kogels geraakt. Hij overleed in het ziekenhuis. De politie is er nu van overtuigd dat de twee mannen de daders waren.

De twee zijn daarna vermoedelijk in paniek geraakt. Ze beroofden een automobilist van zijn auto. De automobilist moest mee, maar werd later vrijgelaten.

Vuurgevecht

Toen agenten de auto in het oog kregen, gingen de mannen ervandoor. Daarna kwam het tot een vuurgevecht. De mannen gooiden met explosieven. Een aantal daarvan zou zijn ontploft.

Een van de mannen raakte zwaargewond. Hij draagt op beelden van toeschouwers bij de marathon van Boston een zwart petje. De man overleed in het ziekenhuis.

Een arts van het ziekenhuis zei dat hij "ontelbaar veel" schotwonden had. Ook had hij verwondingen die door een granaat zijn veroorzaakt.

Agent gewond

De andere man wist te ontkomen. Op hem wordt nu jacht gemaakt.

Bij de schietpartij raakte ook een agent gewond. Hij is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Amerikaanse media lieten beelden zien van de arrestatie in Watertown van een jongeman. Hij moest zich uitkleden voordat hij werd ingerekend. Welke rol hij heeft gespeeld is niet bekendgemaakt.