NOS NieuwsAangepast

Asscher trekt 'beton gegoten' in

Vicepremier Asscher trekt zijn uitspraak terug dat het sociaal akkoord "in beton is gegoten". "Ik heb een klassieke fout gemaakt door de woorden van de vragensteller te herhalen: in beton gegoten. Dat had ik niet moeten doen", zegt Asscher in de Volkskrant.

Afgelopen vrijdag zei Asscher voorafgaand aan de ministerraad dat de afspraken over onder meer arbeidsmarkt, pensioenen, flexibele contracten en arbeidsgehandicapten "in beton zitten, nou en of".

Ongelukkig

Asscher vindt dat nu ongelukkig. "Het zijn afspraken op hoofdlijnen. Ik ben benieuwd welke accenten de andere partijen leggen in het debat. Maar nu het gelukt is onder moeilijke omstandigheden afspraken te maken over zoveel onderwerpen, kun je niet zeggen: dit doen we wel, dat doen we niet. Aan de andere kant: het zijn afspraken op hoofdlijnen. Het vergt nog veel uitwerking", aldus Asscher.

CDA-leider Buma heeft zich aan de woorden van minister Asscher na de presentatie van het sociaal akkoord geërgerd. Asschers uitspraak dat het akkoord in beton is gegoten is volgens Buma arrogant, gezien het feit dat het plan nog naar het parlement moet. "Asscher heeft in plaats van een uitgestoken hand een uitgestoken vuist."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl