Ooggetuige Anneke Knol was nog aan het uitlopen toen ze een explosie hoorde. "Ik draaide me om en ik zag de rookwolk ontstaan bij de finish waar ik net over was gekomen", zegt ze tegen de NOS.

"Ik stond eerst perplex te kijken, net als iedereen. Maar na de tweede explosie realiseer je je dat het niet goed is. Op dat moment begon iedereen weg te rennen van die plek." De hele straat was intussen veranderd in een ravage, zegt Knol.

" Er gaat heel veel door je heen, zeker als je in zo'n grote mensenmassa staat in het centrum van een stad als Boston. Dat is heel choquerend en heftig en ook gewoon heel eng."

Bezorgd

Knol is in Boston met haar vriend, die op het eind van het parcours een stukje met haar meeliep. Hij zou met de metro naar de finish gaan, maar die reed al niet meer. " We hebben elkaar gelukkig na de finish weer kunnen vinden met behulp van onze telefoons. Maar we waren dus wel heel erg bezorgd over elkaar."

Ze konden uiteindelijk naar het appartement komen waar ze logeren. "We hebben gelijk de tv aangezet en zijn gaan kijken. Boston is in volledige staat van paraatheid. We hebben instructies gekregen om binnen te blijven. Het voelt daardoor nog wel spannend aan."

STER reclame