Vitesse verspeelt zege bij Roda

Vitesse heeft kostbare punten laten liggen bij Roda JC, dat verdiend een 0-3 achterstand ongedaan maakte. Inde laatste minuut werd het 3-3.

Vitesse begon erg matig aan het duel en kwam goed weg toen Mitchell Donald de paal trof en Guram Kashia bijna in eigen doel schoot.

De ploeg was wel efficiënt: Mike Havenaar kopte bij de eerste kans raak en scoorde na matig verdedigen van Roda JC nogmaals.

Na rust kopte Wilfried Bony de 0-3 binnen. Roda, dat na de 0-2 geslagen oogde, kwam plots weer opzetten. En toen Sanharib Malki een penalty had benut en Frank Demouge de 2-3 binnen had getikt, was de spanning terug.

Vitesse wankelde. Een doelpunt van Malki werd nog afgekeurd, maar diep in blessuretijd kopte Donald uit de rebound raak.