Bitcoin: de interesse groeit, de vraag ernaar groeit, de waarde... halveert. Alweer is de waarde van de virtuele munt flink gekelderd. Volgens de grootste handelaar in Bitcoins, Mt. Gox, is de munt slachtoffer van zijn eigen succes. Bereikte hij dinsdag nog een waarde van 266 dollar, vandaag is dat nog maar 60.

De handel is zelfs even stilgezet omdat mensen in paniek raakten en massaal hun Bitcoins verkochten. Hier vind je de actuele waarde. Op internet wordt opgeroepen om 'dapper' te blijven en niet te verkopen:

Het Twitteraccount @Bitcoin.TXT verzamelt quotes vanuit verschillende online Bitcoin-communities, en daar blijven ze goed gehumeurd. In de Twitterbio valt al te lezen: "first they call you a ponzi, then a bubble, then you win."

De achtbaan die Bitcoin doormaakt, zorgt voor paniek onder internetters, maar roept ook veel vragen op. Zo vraagt het online blog Gawker.com zich af: "Wie is er zo dom, om veel geld te steken in een valuta die zo nieuw, nutteloos en volatiel is?". Zij spraken met de Winklevoss- tweeling, die zeggen samen 1 procent van alle bitcoins te bezitten.

Voorlopig is het antwoord vanuit Bitcoin communities:

I believe the idea behind Bitcoin is solid, this isn't an idea that someone's pulled out of their ass. bitcoin.txt (@bitcoin_txt) April 11, 2013

STER reclame