Of een beetje minder miljonair? Na de euforie over de waardestijging van de Bitcoin van de afgelopen weken, is de stemming alweer gedaald. Dinsdag was de waarde van een Bitcoin 266 dollar, het hoogste niveau tot nu toe, maar gisteravond zakte hij ineens tot 105 dollar.

Vandaag klom hij wel weer op tot 150 dollar, maar rond het eind van de middag staat de waarde op zo'n 120 dollar. De actuele waarde vind je hier: http://realtimebitcoin.info/. Kortom: het fluctueert enorm. Hoe komt dat?

Door het succes. De grootste Bitcoinbeurs, Mt. Gox, kan de vraag niet aan, de vraag van de vele nieuwe kopers. "First of all we would like to reassure you but no we were not last night victim of a DDoS but instead victim of our own success!", staat vandaag op de website. De software kon al die activiteit niet aan, dus vertraagde de boel. Daardoor raakten mensen in paniek, wilden pijlsnel van hun Bitcoins af en toen werd ook de toegenomen handel de software te veel.

Mt. Gox meldt ook dat er in heel maart 60.000 nieuwe accounts geopend werden - en in de eerste dagen van april 75.000. "Op dit moment krijgen we zo'n 20.000 nieuwe accounts per dag." De beurs is hard bezig om de software te updaten.

Inmiddels hebben ze de handel stilgelegd, om de markt tot rust te laten komen. Vanaf 04.00 uur (onze tijd) moet handelen weer mogelijk zijn.

Door: Helen

STER reclame