1150 automobilisten zijn zondag 31 maart onterecht beboet omdat het trajectcontrolesysteem op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht niet was aangepast aan de zomertijd. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de boetes in te trekken.

Zondagnacht 31 maart ging de klok één uur vooruit. Door een fout in de software werd de tijd van het trajectcontrolesysteem op de A2 niet aangepast.

130 km/u

Het systeem registreerde vervolgens tussen 19.00 en 20.00 uur iedereen die harder reed dan 100 kilometer per uur als overtreder.

Tussen zes uur 's ochtends en zeven uur 's avonds geldt 100 kilometer per uur op dat stuk van de A2. Na zeven uur mag 130 kilometer per uur worden gereden.

Teruggestort

Het Centraal Justitieel incasso Bureau informeert alle betrokken automobilisten per brief dat ze de boete niet hoeven te betalen. Reeds betaalde bonnen worden teruggestort.

Het stuk A2 tussen Amsterdam en Utrecht waar het om gaat, is veelbesproken. De snelweg is aan beide kanten vijfbaans. Er is veel discussie geweest of er niet de hele dag harder mag worden gereden dan 100 kilometer per uur.

STER reclame