Tijdens de Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars hebben opvallend veel huurders een bezoek gebracht aan een huis dat te koop staat.

Volgens de NVM wordt huren steeds minder aantrekkelijk omdat het kabinet de huren voor mensen met een hoger inkomen wil optrekken. Bovendien is het aantrekkelijk om nu een huis te kopen omdat de prijzen verder zijn gedaald en het aanbod nog steeds erg groot is, zegt de vereniging.

Eenderde voor niets

De NVM schat dat 105.000 kopers-in-spé in het hele land 50.000 koopwoningen bekeken. Dat is evenveel als bij de vorige Open Huizen Dag in september. Bijna eenderde van de te koop staande huizen kreeg vandaag niemand over de vloer.

Volgens de NVM waren er veel belangstellenden in Den Haag. Daar kwamen gemiddeld vier tot vijf kijkers op een woning af. Ook in de andere grote steden trok de open dag veel mensen.

De makelaars merkten vandaag op dat veel kijkers positief waren. Volgens de NVM zijn veel woningen die te koop staan beter opgeknapt dan vorig jaar omdat de concurrentie steeds groter is geworden. Ook zijn nieuwe kopers gemotiveerder omdat er nu duidelijkheid is over de hypotheekrenteaftrek.

STER reclame