Burgemeester stapt uit PvdA

tijd van publicatie Aangepast

Burgemeester Oudshoorn van de gemeente Uithoorn stapt uit de PvdA. Ze is het niet eens met de manier waarop de partij met intimidatie van bestuurders door allochtone kiezers omgaat. Oudshoorn zegt dit in NRC Handelsblad.

Oudshoorn was vanaf 2002 acht jaar lang deelraadbestuurder in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Ze kreeg hier te maken met intimidatie en bedreiging door de PvdA-achterban.

Ze zegt dat Turkse partijgenoten haar bedreigden op het moment dat er over subsidies moest worden beslist. Ze heeft dit gemeld bij het partijbestuur, maar het werd goedgepraat of genegeerd, zegt ze.

Vriendjespolitiek

NRC-Handelsblad publiceerde in februari en maart een aantal artikelen over vermeende vriendjespolitiek in Feijenoord. Oudshoorn belde daarop opnieuw met het partijbestuur om over haar ervaringen te vertellen.

"Het antwoord was uitermate teleurstellend", zegt Oudshoorn. "Men wilde niet in gesprek, het was een zaak van de afdeling".

De PvdA bevestigt dat Oudshoorn met voorzitter Spekman heeft gesproken. Volgens een woordvoerder was dit een goed gesprek. Oudshoorn denkt hier anders over. Ze zegt haar lidmaatschap op. Ze blijft wel burgemeester van Uithoorn.

STER Reclame