De Media Markt erkent dat ook in winkels van andere ketens opnames zijn gemaakt met de verborgen camera. Het concern biedt de winkels daarvoor excuses aan.

In vestigingen van De Tuinen is gefilmd en ook in winkels van andere ketens is dat gebeurd. Het moederbedrijf Media Markt-Saturn zegt niet in welke winkels is gefilmd, alleen dat er gefilmd is in acht winkelbedrijven.

Geheim

Deze week werd bekend dat Media Markt en Saturn in vijf vestigingen in het geheim eigen medewerkers hebben gefilmd. Dat gebeurde naar eigen zeggen voor trainingsdoeleinden. Een 'mystery shopper' testte het personeel op klantvriendelijkheid.

Nu blijkt dat ook bij andere winkelketens is gefilmd. Die beelden werden gebruikt als voorbeeld voor het Media Markt-personeel. Media Markt-Saturn zegt dat dat gebeurde zonder medeweten van de directie.

Non-actief

Volgens het concern was het een initiatief van een personeelstrainer. "Het maken van opnames bij andere bedrijven is expliciet geen onderdeel van het beleid van de onderneming en zal dat ook nooit worden", schrijft Media Markt-Saturn in een persbericht.

Media Markt-Saturn heeft de betrokken medewerker op non-actief gesteld.

STER reclame