Op de Westelijke Jordaanoever zijn opnieuw rellen uitgebroken. Duizenden Palestijnen zijn in Hebron bij de begrafenis van een Palestijnse man die dinsdag aan kanker overleed in een Israëlische gevangenis.

Palestijnen beschuldigen Israël ervan de man geen goede zorg te hebben verleend. Ook vinden ze dat de man al vrij had moeten zijn omdat was vastgesteld dat hij een terminale patiënt was. Israël ontkent dat hij geen goede zorg kreeg en zegt dat de procedure voor zijn vrijlating in gang was gezet.

Traangas

Op verschillende plekken in Hebron braken vanmiddag rellen uit. Volgens het Israëlische leger werden militairen bekogeld met stenen, waarna het leger traangas en rubberkogels gebruikte.

In het zuiden van Israël zijn mortiergranaten ingeslagen. Israëlische media melden dat daarbij geen slachtoffers zijn gevallen.

Jongeren gedood

Sinds de dood van de Palestijnse gevangene is het onrustig op de Westoever. Gisteravond schoten Israëlische militairen twee Palestijnse jongeren dood, meldden Palestijnse medische bronnen.

Een Israëlische legerwoordvoerder zegt dat Palestijnen een legerpost bij Tulkarm aanvielen "met het doel om te doden". Militairen openden toen het vuur, aldus de woordvoerder.

STER reclame