De verbouwing van het Van Gogh Museum in Amsterdam is klaar. De afgelopen zeven maanden kreeg het museum een flinke opknapbeurt. Zo is de parketvloer vernieuwd, is het complete dak van 1500 vierkante meter vervangen en zijn de muren opnieuw geverfd.

De verbouwing was nodig om te voldoen aan brandveiligheidseisen. Het museum beschikt nu over nieuwe klimaatinstallaties en een betere isolatie. Met het nieuwe systeem kan per zaal het klimaat geregeld worden.

Deze maand begint het museum met het inrichten van de zalen. De afgelopen zeven maanden waren de topstukken van het Van Gogh Museum te zien in de Hermitage in Amsterdam. Daar zijn ze nog te zien tot en met 25 april. Het Van Gogh Museum opent weer op 1 mei met de jubileumtentoonstelling 'Van Gogh aan het werk'.

Andere musea

De verbouwing van het museum is volgens planning verlopen en binnen de begroting gebleven. Het Van Gogh Museum trekt jaarlijks ruim 1,5 miljoen bezoekers.

Vanaf mei zijn de drie musea aan het Museumplein in Amsterdam allemaal weer open. Het Rijksmuseum opent op 13 april weer de deuren na een lange verbouwing. Het Stedelijk Museum ging vorig jaar weer open.

STER reclame