Excuses Sagan na billenkneep

Aangepast

Peter Sagan heeft maandagavond nogmaals zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkelijke gedrag op het podium na de Ronde van Vlaanderen.

De nummer twee van de wielerklassieker kneep tijdens de huldiging van winnaar Fabian Cancellara een rondemiss in haar billen.

De 23-jarige coureur kon er zelf om lachen, maar snel kreeg hij een storm van kritiek over zich heen.

Grapje

Via Twitter liet Sagan haastig weten dat het een grapje was. "Ik wilde de vrouwen op het podium zeker niet beledigen of een gebrek aan respect tonen. Sorry als er mensen aanstoot aan genomen hebben."

Daarmee kwam Sagan echter niet weg. Het pikante incident bleef ook een dag later de gemoederen in vooral België danig bezighouden.

Hij bood in het tv-programma 'Café Corsari' nogmaals zijn excuses aan. "Ik wil mij oprecht verontschuldigen bij Maja voor wat ik zondag op het podium heb gedaan. Want het was fout van mij. Ik beloof in het vervolg met meer respect te handelen", aldus Sagan.

Als klap op de vuurpijl trok Sagan via zijn eigen Facebook-pagina nogmaals het boetekleed aan.

Excuses geaccepteerd

Overigens accepteerde de dame in kwestie de knieval van de Slowaak: "Ik weet zeker dat dit niet meer gebeurt. Excuses geaccepteerd", twitterde Maja Leya een bericht naar Sagan.

STER Reclame