RKC profiteert van Haagse off-day

RKC Waalwijk heeft zichzelf wat lucht verschaft. Met dank aan een slaperige ADO Den Haag-defensie namen de Brabanders iets afstand van de rode streep: 4-0.

Dion Malone loste voor ADO na een minuut een gevaarlijk schot, maar daarna had het strijdlustige RKC de overhand.

Daarbij kreeg het hulp van Tom Beugelsdijk, die met twee blunders de 1-0 van Mart Lieder en de 2-0 (eigen doelpunt Vito Wormgoor) inluidde. Ook bij de 3-0 van Robert Braber, vlak voor rust, zag de Haagse verdediging er krakkemikkig uit.

ADO kwam na de rust niet verder dan een kans van Tjaronn Chery en een afstandsschot van Santi Kolk. RKC zag het gelaten aan, speelde de wedstrijd probleemloos uit en plaatste via Henrico Drost nog een kers op de taart.