AZ worstelt zich langs Heracles

AZ heeft tegen Heracles zijn eerste zege geboekt in negen wedstrijden. Met hangen en wurgen werd het 1-2 in Almelo.

Na twintig kalme minuten stond AZ plots met 2-0 voor. Markus Henriksen nam de bal uit een corner aan en scoorde van dichtbij.

Een later schoot Mike te Wierik de bal in eigen doel. Een rode kaart voor Thomas Lam, na een wilde actie, gaf Heracles moed en Te Wierik scoorde weer; dit keer in het goede AZ-doel.

Na rust groeide de Almelose druk en AZ wankelde. Toch bleven grote kansen voor Heracles uit. Wel kwam AZ goed weg toen Etiënne Reijnen de bal bijna in het eigen doel werkte.

In de slotfase hield Esteban de bezoekers op de been met reddingen bij twee lage schoten van Ben Rienstra, waarbij Dirk Marcellis de bal van de lijn haalde.