PSV loopt averij op bij Roda JC

Na Feyenoord bij sc Heerenveen (2-0) heeft ook PSV in de race om de titel averij opgelopen.

De Eindhovenaren moesten bij Roda JC kort voor tijd de gelijkmaker toestaan: 2-2.

PSV was voor de pauze sterker, maar Roda pakte de openingstreffer; uit een corner van Mark-Jan Fledderus kopte Frank Demouge onbedreigd in. Ola Toivonen stelde namens PSV nog voor de rust orde op zaken. De Zweed kopte raak uit een hoekschop van Memphis Depay en was na een voorzet van Mark van Bommel andermaal trefzeker.

Kort voor de rust ontsnapte PSV bij een schot van Guus Hupperts op de lat en kort na de pauze redde dezelfde lat Roda JC bij een kopbal van Wilfred Bouma. Naarmate de tweede helft vorderde werd Roda sterker en in de slotfase maakte Sanharib Malki verdiend gelijk, waarna de thuisclub kansen op meer onbenut liet.