Aprilgrap politie snel ingetrokken

time icon Aangepast

De Utrechtse politie wilde vanochtend een 1-aprilgrap uithalen. In een persbericht stond dat een deel van de A2 tussen Utrecht en Amsterdam morgen dicht zou gaan voor het programma Top Gear. Maar politievoorlichters kregen zo veel telefoontjes van journalisten, dat de politie het bericht na een uurtje introk.

Volgens het persbericht zouden de drie presentatoren van Top Gear voor het programma het wereldsnelheidsrecord op de openbare weg (431 kilometer per uur) proberen te verbreken.

Traditie

"Ik denk dat als je het goed leest, dat je begrijpt dat het een 1-aprilgrap is", aldus de grappenmaker van de politie Utrecht. "Maar als een hoop mensen kennelijk op het verkeerde been worden gezet, is het natuurlijk verstandiger om het artikel te verwijderen." De grappenmaker had nog willen publiceren dat de opnames voor Top Gear waren afgelast, maar toen was het oorspronkelijke bericht al verwijderd.

De 1-aprilgrap is inmiddels een traditie geworden bij de politie in Utrecht. Vorig jaar publiceerden ze een persbericht over een dronken automobilist. Daarin stond dat er een steekvlam ontstond toen hij zijn sigaret opstak. Daarmee schroeide hij zijn eigen wenkbrauwen weg. Het jaar daarvoor schreef de politie over een automobilist op de A2 die met 140 km/uur achteruit politieauto's inhaalde.

Jeremy Clarkson

Vijf jaar geleden werd de politie in Utrecht ook al geïnspireerd door Top Gear. Toen schreven ze het bericht dat presentator Jeremy Clarkson was opgepakt, toen hij met 450 kilometer per uur door Utrecht reed.

De woordvoerder van de landelijke politie was iets minder blij met de actie van de collega: "Het is een individuele actie. Een beetje ondoordacht". Volgens de grappenmaker zelf kunnen de meeste collega's zijn jaarlijkse nepbericht wel op prijs stellen.

STER Reclame