NOS NieuwsAangepast

Grote vechtpartij bij voetbalwedstrijd

In Langenboom, een dorp in Noord-Brabant vlak bij Uden, is gisteren een voetbalwedstrijd uitgelopen op een vechtpartij. Aanleiding was een trap tegen het hoofd van een speler die op de grond lag. Spelers van beide teams en toeschouwers gingen met elkaar op de vuist.

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd werd een speler van SES Langenboom onderuitgehaald door een speler van FC Schadewijk uit Oss. De scheidsrechter trok hiervoor de rode kaart. Als reactie trapte de man uit Oss de speler uit Langenboom tegen zijn hoofd.

Daarop ontstond een vechtpartij tussen spelers van beide teams. Ook toeschouwers sprongen ertussen. De scheidsrechter gaf nog twee rode kaarten aan spelers van Oss en twee gele kaarten aan Langenboom.

Gestaakt

Daarop werden de spelers naar de kleedkamers gestuurd en het publiek naar de kantine, vertelt voorzitter Wil Frenken van SES Langenboom. "De scheidsrechter wilde de wedstrijd zonder publiek laten uitspelen, maar toen hij buiten kwam, werd hij opgewacht door een van de spelers van Schadewijk, die verhaal kwam halen. De scheidsrechter voelde zich bedreigd en heeft de wedstrijd toen definitief gestaakt".

Toen de politie kwam was het inmiddels weer rustig.

De 22-jarige man die tegen zijn hoofd was geschopt, heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij liep een wond op vlak bij zijn slaap. Er zijn geen arrestaties verricht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl