Feyenoord onderuit bij Heerenveen

Aangepast

Feyenoord heeft in de titelrace een ferme tik gekregen bij sc Heerenveen. De Friezen wonnen verdiend met 2-0.

Heerenveen opende sterk. Feyenoord werd onder druk gezet, maar panikeerde niet.

Erwin Mulder raapte een schuiver van Jeffrey Gouweleeuw op en keerde een schot van Filip Djuricic. De bezoekers, zonder het geschorste speerpunt Graziano Pellè, kregen bescheiden kansjes via Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken.

Heerenveen domineerde ook vlak na rust, met een bal van Djuricic op de paal als hoogtepunt. Feyenoord kon met invallers Wesley Verhoek, die al na een half uur de ogenschijnlijk ernstig geblesseerde Lex Immers was komen vervangen, en Sekou Cissé weinig uitrichten en oogde steeds wanhopiger.

Finnbogason breekt ban

Heerenveen-topscorer Alfred Finnbogason, tot dan onzichtbaar, vond daarentegen na goed doorzetten van Gouweleeuw een gaatje in de Rotterdamse defensie: 1-0. Yassine El Ghanassy counterde even later, na een onoplettendheid van international Stefan de Vrij, richting de 2-0.

Het was voor Heerenveen, dat zo'n moeizame eerste competitiehelft beleefde, al de vijfde zege op rij. Die reeks bevat ook thuisoverwinningen op FC Twente en PSV, die beide met 2-1 het onderspit delfden in Friesland.

STER Reclame