Rutte: anonieme diplomaten laf

Aangepast

Premier Rutte vindt diplomaten die anoniem grappen maakten over Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem laf. Dat zei hij in het wekelijkse tv-gesprek met de minister-president.

Begin deze week ontstond commotie over uitspraken van Dijsselbloem, na het reddingsplan voor Cyprus. Hij zou gezegd hebben dat de aanpak van Cyprus een blauwdruk is voor andere crises, maar Dijsselbloem ontkende dat hij die indruk heeft gewekt. In diplomatieke kring viel rond de uitspraken het woord "Dijssel-blooper". Rutte noemt dat kinderachtig.

Woordgrapje

"Dan heb je een minister van financiën, een man van een uitzonderlijke statuur en dan ga je stiekem een woordgrapje maken", aldus Rutte. Net als eerder deze week verdedigde hij Dijsselbloem. "Komt er een nieuwe crisis, kan het instrument gebruikt worden dat nu bij Cyprus is ingezet. Maar het is niet op voorhand gezegd dát het gebruikt wordt; dat is precies wat Dijsselbloem heeft gezegd", aldus Rutte.

Volgens hem krijgt Dijsselbloem veel steun voor zijn optreden; niet alleen van politici en deskundigen, maar ook van andere mensen.

STER Reclame