De familieleden van Marianne Vaatstra eisen samen ten minste 80.000 euro van Jasper S., de man die de moord op hun dochter en zus heeft bekend. Ze deden dit tijdens de behandeling van de zaak, vandaag in Leeuwarden.

Het bedrag is onder meer voor de broer die samen met zijn vader Marianne vond, nadat zij in 1999 in een weiland bij Veenklooster was verkracht en vermoord. Hij en zijn moeder eisen 25.000 euro per persoon. De vader en een zus eisen 15.000 euro elk.

Vader Bauke Vaatstra voerde als eerste het woord: "Ik heb haar gevonden, ik heb haar bij de vingers gehad en heb gezegd: lieverd, wat ben je koud."

Toekomstplannen

Jasper S. zei vanmorgen dat hij die nacht op stap was gegaan om zijn "kop leeg te maken". "Dat je zoiets doet, als je je kop wilt leegmaken", zei Mariannes vader. En tegen de rechters zei hij: " Ik hoop dat u er voor ons uit haalt wat er in zit."

Een zus herinnerde aan de toekomstplannen van Marianne. Ze wilde met vriendinnen op vakantie en daarna naar een kappersopleiding. " Het mocht niet zo zijn", zei ze. Een advocaat sprak namens haar moeder: "Leven is overleven geworden".

STER reclame