NOS NieuwsAangepast

Sugar Lee Hooper dood door fout

De zangeres Sugar Lee Hooper is in 2010 overleden door medische fouten. Het Bronovo-ziekenhuis, waar ze werd verpleegd, in Den Haag erkent dat. Het ziekenhuis reageert op een bericht in De Telegraaf. Daarin staat dat een combinatie van een ruggeprik en een narcose de zangeres fataal geworden is.

"Wij zijn zeer aangeslagen, ons past in dit geval enkel nederigheid", schrijft bestuursvoorzitter Joop Hendriks in een verklaring. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van de zangeres. Ook is een schadevergoeding uitgekeerd.

'Schandalig'

De weduwe van Sugar Lee Hooper is geschokt door de conclusies uit het onderzoek naar de doodsoorzaak. "Ik ben woest. Dit is schandalig voor mij, onze kinderen en kleinkinderen en de fans." Weduwe Andrea van der Toorn ziet het rapport wel als een erkenning, zegt ze op de website van De Telegraaf.

Bestuursvoorzitter Hendriks benadrukt dat het Bronovo-ziekenhuis een verbeterplan heeft opgesteld dat door de Inspectie voor de Gezondheidszorg is goedgekeurd.

Het Bronovo-ziekenhuis stopt met het toedienen van zware verdoving in combinatie met een ruggeprik bij patiënten met meerdere aandoeningen. Ook worden deze patiënten beter in de gaten gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl