Gezin zit jaar op dode kat

Aangepast

Een gezin in Purmerend wachtte dagen-, weken-, maandenlang op de terugkeer van hun kat Blacky, maar kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de kat vast buiten door het ijs was gezakt. Blacky verdween in 2011, maar werd deze week tijdens een verhuizing door het gezin teruggevonden. Waar? In de bank. Het beestje bleek vast te zijn komen zitten, ging dood en mummificeerde. Het gezin heeft al die maanden op Blacky gezeten zonder het te weten.

De Dierenambulance werd gebeld om het lijk te verwijderen, dat vast zat in de vering aan de onderkant van de bank. Het dier was nog helemaal intact, gemummificeerd. Zelfs de Dierenambulance stond er even van te kijken: "Zodra onze collega's binnen kwamen, kregen ze de kadaverlucht al in hun neus. Wij hebben in onze loopbaan al heel wat mee gemaakt, maar het blijkt altijd nog extremer te kunnen."

De eigenaar vertelde dat er wel een smerige vlek onder de bank was gevonden, maar hij dat keer op keer schoonmaakte, omdat hij dacht dat de andere katten daar plasten. Het gezin is erg aangedaan en verdrietig, om er na 15 maanden achter te komen dat de kat al die tijd dood in de bank vastzat.

Door: Eva