NOS NieuwsAangepast

15.000 leden binnen voor de Correspondent

Dertig dagen gaf het nieuwe journalistieke internetproject de Correspondent zichzelf om 15.000 betalende leden bij elkaar te krijgen. Acht dagen bleken genoeg; het aantal mensen dat bereid is om het lidmaatschap van 60 euro te betalen is behaald en de Correspondent kan dus van start.

Het nieuwe initiatief zet zich nadrukkelijk af tegen 'de waan van de dag'; het dagelijkse nieuws dat op het web en op de smartphone gratis beschikbaar is. De Correspondent belooft de leden in ruil voor hun lidmaatschapsgeld 'dieperliggende structuren en ontwikkelingen achter het nieuws in beeld te brengen'.

Hoofdredacteur Rob Wijnberg koos voor deze aanpak om 'onafhankelijk journalistiek te kunnen bedrijven'. "We kunnen zonder investeerders, zonder geleend geld en zonder adverteerders een platform oprichten", zei hij in De Wereld Draait Door.

Bekijk hier het gehele item van De Wereld Draait Door:

Hoe de Correspondent er uit gaat zien, is nog niet bekend. Wel hebben zich al enkele bekende namen zich aan het project verbonden, zoals Femke Halsema, Alexander Klöpping en Arnon Grunberg. Wijnberg blogde eerder al wat voorbeelden van verhalen die mogelijk op de Correspondent komen te staan.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl