Het faillissement van SC Veendam zorgt niet alleen in Oost-Groningen voor grote teleurstelling. Ook in Maastricht is men verre van blij met het wegvallen van de club uit de Jupiler League.

Door het naderende vertrek van Veendam loopt koploper Sparta verder uit op MVV.

De behaalde punten tegen de Groningers worden uit de stand geschrapt. Sparta won en verloor dit seizoen van Veendam en moet daardoor drie punten inleveren. MVV wist twee keer te winnen, wat de Maastrichtse formatie zes punten gaat kosten.

Helmond grote winnaar

Helmond Sport en FC Volendam gaan MVV op de ranglijst voorbij. De Brabanders speelden pas één keer tegen Veendam en verloren. Evenals Sparta had Volendam één keer winst en één keer verlies tegen de Groningers.

In de nieuwe stand, die nog niet officieel is, is Sparta koploper met een punt meer én twee duels minder gespeeld dan Helmond Sport. Volendam staat vier punten achter op Sparta, met evenveel duels. Het verschil tussen de lijstaanvoerder en MVV wordt vijf punten.

Kampioenschap van de baan

MVV had eerder dit seizoen ook pech met het wegvallen van AGOVV. De Limburgers verloren de drie punten die ze tegen de club uit Apeldoorn veroverd hadden.

"Het lijkt erop dat het kampioenschap voor ons nu van de baan is", aldus technisch directeur Ron Elsen. "Niet de sportieve resultaten geven de doorslag, maar de gevolgen van de economische crisis. Dat is voor ons toch wel heel vervelend."

STER reclame