Faillissement SC Veendam een feit

tijd van publicatie Aangepast

SC Veendam is failliet verklaard. De eerstedivisieclub, die al sinds 12 maart in surseance verkeerde, zag geen uitweg meer.

Een laatste poging om een sluitend reddingsplan op te stellen, is mislukt.

Een groep investeerders stond nog wel garant voor twee รก drie ton, maar om de club te redden was per direct 675.000 euro nodig.

"Al met al was dit voor hoofdsponsor Koos Gjaltema en zijn mede-sponsoren te veel om nog meer te investeren", zei bewindvoerder Gerard Breuker.

"De afgelopen twee weken is gebleken dat er ook geen financier te vinden is die dit bedrag kan of wil financieren. Welbeschouwd is dat ook niet zo verbazingwekkend, omdat we er daarmee nog niet zijn."

Tweede faillissement

In mei 2010 werd BV Veendam ook al failliet verklaard. Dat faillissement werd weken later in hoger beroep nietig verklaard. Ditmaal lijkt een dergelijke ontsnappingsroute niet aan de orde.

Na uitspraak van het faillissement is er een beroepstermijn van acht dagen. Valt het doek definitief, dan vervallen de uitslagen van de duels met Veendam. De Jupiler League telt dan nog zestien clubs.

De ploeg van trainer Gert Heerkes staat op de tiende plaats van de Jupiler League met 35 punten uit 25 duels.

Negende club

Veendam is de negende club sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954 die failliet gaat. AGOVV was eerder dit jaar de laatste, RBC Roosendaal in 2011 de voorlaatste.

De andere zes clubs waarvoor het doek viel zijn Xerxes/DHC (1968), FC Vlaardingen (1981), SC Amersfoort (1982), FC Wageningen (1992), VC Vlissingen (1992) en HFC Haarlem (2010).

STER reclame