Oranje na rust langs taai Estland

Het Nederlands elftal heeft ook zijn vijfde WK-kwalificatieduel gewonnen. Het taaie Estland werd in Amsterdam na rust naar een 3-0 nederlaag gespeeld.

In de uiterst moeizame eerste helft was Oranje bijna constant aan de bal, zonder gaten in het Baltische beton te kunnen schieten.

De Esten bleven, met negen man achter de bal, moeiteloos overeind in de kleine ruimten. Oranje speelde oeverloos rond in een gezapig tempo en creëerde geen enkele uitgespeelde kans.

Wesley Sneijder en Arjen Robben losten ongevaarlijke schoten, maar daar bleef het bij. Estland waagde zich op slag van rust zowaar een paar keer op de andere helft; Vassiljev dwong Kenneth Vermeer zelfs tot een redding.

Janmaat aan basis twee doelpunten

Rafael Van der Vaart, in het veld gekomen voor de lichtgeblesseerde Sneijder, brak vlak na rust op aangeven van Daryl Janmaat de ban.

Het spelbeeld wijzigde er niet door. De Esten bleven gedisciplineerd verdedigen en doordat Robin van Persie een grote kans op 2-0 onbenut liet, bleef het spannend. De spits van Manchester United maakte zijn verzuim na 72 minuten, opnieuw uit een voorzet van uitblinker Janmaat, goed.

Vermeer schrok nog even op toen Martin Vunk na onnodig balverlies voor hem opdoemde. De Est faalde jammerlijk. Daarna was de rek eruit bij de bezoekers. De vermoeidheid sloeg toe, de gaten werden steeds groter en invaller Ruben Schaken profiteerde: 3-0.