NOS NieuwsAangepast

School vindt Zesjescultuur 'prima'

"Met deze app kun je eenvoudig uitrekenen welk cijfer je moet halen om een voldoende te staan!", zo luidt de beschrijving van de app Zesjescultuur, die vandaag en gisteren te downloaden was.Tot zo ver niets vreemds. Totdat je verder naar beneden scrollt en ziet dat de ontwikkelaar van app de Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs Zeeland is. Aanbieder: het Ostrea Lyceum.

De app is ontwikkeld door een leerling van het Ostrea Lyceum, in het kader van een schoolopdracht. Informaticadocent Frans Peeters ziet er dan ook weinig kwaad in. "U kunt ook zeggen: wat goed dat ze apps op deze school maken. Ik vond het technisch een goed gelukte opdracht."

'IJverigen'

In de uitgebreide omschrijving van Zesjescultuur staat: "Voor de ijverigen onder ons is er ook een optie om aan te passen wat je wilt halen. Zo kun je dus ook uitrekenen wat je moet halen om een 8 te staan, of een 4."

eigen naam dit soort apps op de markt worden gebracht antwoordt docent Peeters ontkennend. "Maar als u dat zo interpreteert dan moeten we er misschien even naar kijken."

De school verwijderde de app vanmiddag na alle publiciteit uit de appstores. Maar de jongen die de app maakte heeft 'm er inmiddels zelf weer opgezet. "Ik heb een eigen account aangevraagd bij iTunes, maar dat duurt drie weken. Met de ophef van vandaag is 't zonde om de app er niet op te zetten."

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl