NOS NieuwsAangepast

Zaanse voetbalclub jaar geschorst

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de Zaans-Turkse voetbalclub VV ZTS voor een jaar geschorst. De schorsing geldt voor alle elftallen, ook de pupillen. De reden is dat elftallen van ZTS geregeld bij incidenten betrokken zijn.

Een woordvoerder van de KNVB kan nog niet zeggen waarom ZTS de straf heeft gekregen. Hij wilde tegenover de NOS alleen kwijt dat er een dossier over de club was opgebouwd.

'Door het lint'

Op de site van de KNVB staat dat er in februari grote problemen waren bij een uitwedstrijd van het eerste elftal van ZTS. Tien minuten voor tijd moest de scheidsrechter beschermd door leden van de thuisclub het veld verlaten. Toch kreeg hij nog een tik tegen zijn hoofd.

Even daarvoor waren supporters en spelers van ZTS "door het lint gegaan". Volgens de KNVB gaf de trainer van ZTS de scheidsrechter de schuld. Hij zou hebben gezegd dat hij "in 32 jaar nog nooit zo'n slechte scheidsrechter had gezien". En: "Ik wil niet elke week genaaid worden, dan ga je vanzelf een grote bek geven."

Probleemjeugd

ZTS-voorzitter Halici bevestigt dat elftallen van zijn club geregeld bij incidenten betrokken zijn geweest. Hij betreurt dit, maar is ook ongelukkig met de straf.

"Wij voelen ons in de steek gelaten door de hele Zaanstreek en ook de KNVB. Wij proberen de probleemjeugd van de straat te halen en praten met ze. We hadden liever deskundige hulp gehad", zegt hij.

Hoger beroep

ZTS gaat tegen de beslissing van de tuchtcommissie in hoger beroep. Naar aanleiding van het incident in februari waren de wedstrijden van het eerste elftal al opgeschort.

Het komt zelden voor dat de KNVB een hele club uit de competitie neemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl