De banken op Cyprus blijven ook morgen en overmorgen nog gesloten, heeft de Cypriotische regering besloten. Vandaag waren de banken al dicht in verband met een feestdag.

De sluiting van de banken houdt verband met de onrust over het plan om spaarders te laten meebetalen aan de redding van Cyprus. Zaterdag werd de mogelijkheid al beperkt om grotere bedragen van de banken op Cyprus te halen.

Het parlement bespreekt de omstreden maatregel, en heeft de stemming daarover uitgesteld naar morgenavond. Gisteren werd de stemming al uitgesteld naar vandaag.

Versoepeling

De ministers van Financiën van de eurogroep bespreken de verwikkelingen over Cyprus vanavond in een telefonische vergadering, onder voorzitterschap van de Nederlandse minister Dijsselbloem.

Uit Cyprus werd vandaag gemeld dat gewerkt voor aan een versoepeling van de regeling voor het laten meebetalen van spaarders. De kleine spaarders, die minder dan 100.000 euro op hun rekening hebben staan, zouden moeten worden aangeslagen voor een lager bedrag, terwijl de grotere spaarders meer zouden gaan betalen.

STER reclame