Ajax leidt weer na winst bij AZ

Door een benauwde 2-3 overwinning bij AZ heeft Ajax de koppositie weer overgenomen van PSV.

Ajax nam al snel de touwtjes in handen in Alkmaar, al misten Kolbeinn Sigthorsson, Daley Blind en Christian Eriksen de eerste kansen nog.

Siem de Jong deed dat, na een geweldige pass van Toby Alderweireld, echter niet. Twee minuten later maakte Blind de 0-2. AZ probeerde het daarna wel, maar was voorin veel te slordig. De Jong ramde de bal op de lat.

Direct na rust kopte Markus Henriksen raak en even heerste AZ. Ajax herpakte zich snel en nadat een solo van Viktor Fischer was gestrand op Esteban, vloog een vrije trap van De Jong via Steven Berghuis' hoofd binnen.

Na de 2-3 van Jozy Altidore uit een counter leverde een AZ-offensief niets meer op.