PEC in Zwolle te sterk voor Roda

PEC Zwolle is van de vijftiende naar de twaalfde plaats geklommen door Roda JC in een leuk duel met 3-2 te kloppen.

Sanharib Malki, dit jaar al drie keer trefzeker in de eerste minuut, had nu zes minuten nodig voor de 0-1.

Even later liet Mateusz Prus zich overrompelen door een schot in de korte hoek van Bart van Hintum: 1-1. De doelman werd daarna nog twee keer verrast: door een lob van Bram van Polen (op de lat) en een schot van Youness Mokhtar, dat tussen z'n handen door glipte. Bart Biemans maakte er 2-2 van.

Zwolle heerst

Na rust heerste PEC, maar waren de beste kansen aanvankelijk voor Roda. Malki en Guus Hupperts faalden echter, waarna Denni Avdic, via de voet van Danilo, Zwolle de derde thuiszege op rij bezorgde.