D66 heeft er weinig trek meer in om deze coalitie te steunen bij nieuwe akkoorden. Dat zei D66-Kamerlid Verhoeven in de Tweede Kamer. Volgens D66 is de PvdA aan het dwalen en wordt de bereidheid van D66 om de plannen van PvdA en VVD te steunen "stukken minder".

PvdA-Eerste Kamerlid Duivesteijn zei gisteren in de Eerste Kamer dat aan de woonplannen van het kabinet visie ontbreekt. Het heffingsplan voor corporaties zoals het nu is, pakt volgens hem "desastreus uit" voor de noodzakelijke investeringen in de woningmarkt.

'Pvda staat voor handtekening'

Zijn PvdA-collega in de Tweede Kamer, Monasch, nam vanmiddag afstand van die toonzetting. Hij zei dat de PvdA "staat voor de handtekening onder het woonakkoord". Uiteindelijk stemde de PvdA in de senaat gisteren wel in met een deel van het akkoord, het verhogen van de huren. Over het heffingsplan stemmen beide Kamers later.

'Loze kreten'

In het debat in de Tweede Kamer vandaag wilden behalve D66 ook andere fracties weten waar de PvdA nu staat. Volgens ChristenUnie-Kamerlid Schouten waren de uitlatingen van Duivesteijn "loze kreten".

STER reclame