Hé, dat Koningslied.. kennen we dat niet ergens van?

Componist John Ewbank maakte gisteren in De Wereld Draait Door de melodie van het Koningslied bekend. Het klonk veel mensen erg bekend in de oren. het vergelijken kon beginnen. De melodie is volgens velen identiek aan het liedje 10.000 Reasons van de Britse christelijke zanger.

Ook wordt de themesong van Shrek en zelfs een Japans panfluitlied vaak genoemd. Het deed mensen ook denken aan een liedje van de IJslandse band Of Monsters and Men.

Ewbank zegt zelf bij Giel! dat hij na de uitzending gisteravond heel veel reacties kreeg. Hij is daarna meteen op zoek gegaan naar het originele bestand dat hij naar eigen zeggen in 2005 met als naam 'Bea' op zijn computer opsloeg. "Ik had toen ergens al het idee dat het iets koninklijks had." Volgens de songwriter kan het absoluut geen plagiaat zijn, al geeft hij toe dat de intro bijna identiek is. "Ik heb het al zo lang liggen."

Het lied wordt op 30 april om 19.30 uur gezongen. Het idee is dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden toegezongen door heel Nederland.

Door:Jelle

STER reclame