1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Rel om failliet sportmerk Rucanor

De curator van het failliete Nederlandse sportmerk Rucanor ligt in de clinch met de voormalige eigenaar van het sportmerk.

Rucanor, dat zijn hoogtijdagen beleefde in de jaren tachtig, werd in 2008 overgenomen door investeerder Martijn Nelissen. Eind februari vroeg hij faillissement aan voor het bedrijf. Dat werd uiteindelijk op 26 februari uitgesproken.

Twee weken voor de faillissementsaanvraag heeft Nelissen volgens de curator de merknaam Rucanor verkocht aan een derde partij. Hij huurt de naam nu terug door middel van een licentiecontract.

'Ernstig probleem'

Curator Jan Dorrepaal zegt dat hij bij zijn aantreden een failliete boedel aantrof zonder merknaam. "Dat is een ernstig probleem. Ik kan niet tegen potentiële kopers zeggen 'Dit is Rucanor'. Er staat een hoofdkantoor, een magazijn en een showroom, maar de naam Rucanor ontbreekt." Volgens Dorrepaal zijn om die reden inmiddels vijf tot zes serieus geïnteresseerde kopers afgehaakt.

Nog wel geïnteresseerd in de failliete boedel is Martijn Nelissen. Hij wil de zaak kopen van de curator. En daarbij 26 van de huidige 49 werknemers overnemen. Nelissen is op dit moment de enige potentiële koper waar de curator nog mee onderhandelt.

Schadevergoeding

De curator gaat onderzoeken of er schadevergoeding moet worden betaald omdat de naam Rucanor is verkocht. "De merknaam twee weken voor het faillissement verkopen, mag volgens de wet alleen als er een 'reëel bedrag' voor wordt neergelegd. Ik betwist vooralsnog dat het bedrag hoog genoeg is geweest. Door deze constructie is er schade toegebracht aan de failliete boedel".

Martijn Nelissen wil niet reageren. "Ik onthoud me vooralsnog van commentaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl