Anouk presenteert 'Birds'

Aangepast op

Zangeres Anouk heeft in de Wisseloord Studios in Hilversum het lied gepresenteerd dat ze zal zingen op het Eurovisie Songfestival.

Het nummer 'Birds' bestaat al langer. Anouk zong het al in 2011 in de radioshow van Giel Beelen op 3FM. Toch mag het lied worden ingezonden. Volgens de reglementen mogen alleen niet eerder uitgebrachte nummers worden gezongen op het festival en 'Birds' is tot nu nooit op plaat verschenen.

'Geen drol aan'

Anouk noemt het zelf een mooi nummer maar voegt er aan toe: "Er zullen geheid mensen zijn die er geen drol aan vinden maar daar ben ik op voorbereid. Dat gebeurt altijd als er nieuwe nummers uitkomen. Het ene gedeelte vindt het fantastisch en het andere gedeelte vindt het vreselijk. So be it".

Het songfestival is dit jaar in het Zweedse Malmö. Anouk zingt 'Birds' in de eerste halve finale op 14 mei. De andere halve finale is twee dagen later. De finale vindt plaats op zaterdag 18 mei.

Agenda

De zangeres zei tijdens de presentatie dat ze al zes jaar rondliep met het idee mee te doen aan het festival. "Maar het kwam steeds niet uit qua tijd of agenda."

Vanuit haar omgeving werd niet altijd positief gereageerd. "Ik heb veel commentaar gehad van de mensen om me heen. De meeste mensen vinden het een stom festival, een soort clownsfestival. Maar wat doe je daaraan?"

'Love Love Love'

Songfestivalcommentator Cornald Maas reageerde tijdens de presentatie enthousiast op de inzending. Volgens Maas is het lied "het beste nummer dat Nederland ooit heeft ingezonden". Ook anderen reageren positief. Presentator Paul de Leeuw zegt op Twitter: "Zo mooi, Anouk!! Zo mooi!! Zal ik het nog 1x zeggen? ZO FUCKING MOOI!"

Musicalster Linda Wagenmakers tweet in het Engels: "Just heard #Birds from @Anouk.What a great song, it sound like music of a Steven Spielberg movie! Love love love!!"