Mulenga kopt Utrecht langs RKC

FC Utrecht heeft thuis RKC Waalwijk verslagen.

De zege (1-0) was klein, maar op basis van de tweede helft verdiend. Voor rust golfde het spel op en neer, maar de kansen waren schaars.

Utrechter Dave Bulthuis kopte net naast uit een vrije trap en Mart Lieder, die RKC vorige week de zege had bezorgd op AZ, profiteerde bijna met het hoofd nadat FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter de bal uit zijn handen had laten glippen.

Utrecht na rust meer kansen

Na de pauze kwamen er meer kansen voor Utrecht. Zo kon doelman Jeroen Zoet een inzet van Jan Wuytens maar net overtikken en werd een kopbal van Mike van der Hoorn (afgelopen week opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de interlands met Estland en Roemenië) van de lijn gehaald door Florian Jozefzoon.

Jacob Mulenga werd met nog twaalf minuten op de klok met zijn twaalfde treffer (een kopbal uit een voorzet van Tommy Oar) matchwinner.