NOS NieuwsAangepast

Huiszoeking politicus Sint-Maarten

Het Openbaar Ministerie op Sint-Maarten heeft bij huiszoekingen op het terrein van onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge een aantal vuurwapens met munitie in beslag genomen.

Aanleiding voor de huiszoeking is de mogelijke betrokkenheid van Illidge bij een corruptiezaak; hij zou in opdracht van de minister van Justitie van Sint-Maarten, Roland Duncan, geld hebben opgehaald in ruil voor vergunningen van een bordeel. Op de website van de krant The Daily Herald zijn beelden van die transactie te zien. De videobeelden zijn inmiddels ook te vinden op internet. De minister zou zelf ook bordelen runnen.

De huiszoekingen werden uitgevoerd op last van procureur-generaal Dick Piar. Een speciale onderzoekseenheid heeft de beelden bij de krant opgevraagd en gekregen. De beelden worden nu verder bestudeerd.

Vuurwapens

Het OM viel op drie verschillende locaties huizen en bedrijven binnen. Niet alleen het huis van Illidge, maar ook het Bada Bing adult entertainment-centrum en de Immigratie-en Naturalisatiedienst IND kregen bezoek van de politie.

De politie nam vuurwapens, geld, immigratiedocumenten, computers, laptops, en officiële documenten in beslag.

Minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA) heeft vrijdag gesproken met de premier van Sint-Maarten, Sara Wescot-Williams. Nederland wil de onderste steen boven hebben en wacht het onderzoek van het Openbaar Ministerie af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl