NOS NieuwsAangepast

Mexicaanse toerismechef gedood

In de Mexicaanse staat Jalisco is de regionale minister van Toerisme bij een aanslag gedood. Jose de Jesus Gallegos was pas tien dagen in functie.

De minister werd in een voorstad van Guadalajara in zijn auto klemgereden, waarna een groep gewapende mannen het vuur opende. Er zijn vier verdachten opgepakt.

Volgens de overheid heeft de moord op Gallegos niets te maken met zijn werk als minister. "De aanleiding houdt waarschijnlijk verband met zijn zakelijke activiteiten voordat hij minister van Toerisme werd", zegt regeringswoorvoerder Arturo Zamoro.

Mariachi

Gallegos is al jaren werkzaam in de toerisme-indrustrie. Hij was de oprichter van een bedrijf dat onder meer grote vakantieresorts bouwt. De regionale ministerspost was zijn eerste functie in de publieke sector.

De staat Jalisco trekt veel toeristen omdat het wordt gezien als de geboortegrond van de mariachi-muziek en de productie van tequila.

President Enrique Peña Nieto van Mexico heeft de aanslag scherp veroordeeld. Peña Nieto is nu 100 dagen president. Sinds zijn aantreden gaat het bloedvergieten door de drugsoorlog overminderd door en zijn er ruim 3000 mensen door geweld om het leven gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl