PSV verliest uit van Heerenveen

Koploper PSV is in Heerenveen tegen een nederlaag aangelopen. De thuisploeg won met 2-1.

De Friezen stonden bij rust verdiend op 2-0. PSV werd op alle fronten afgetroefd en kwam met twee tegentreffers nog goed weg.

Al vroeg in de wedstrijd gleed Marten de Roon een voorzet binnen en tegen de rust had Yassine el Ghanassy uit de rebound succes.

Matavz en Toivonen

Met invallers Tim Matavz en Ola Toivonen begon PSV sterk aan de tweede helft en de 2-1 hing in de lucht.

Het duurde echter dertig minuten voordat Kevin Strootman met een hard schot voor de aansluitingstreffer aantekende. PSV drong verder aan, terwijl Heerenveen op de counter loerde. Matavz kopte bijna nog de 2-2 binnen, maar keeper Kristoffer Nordfeldt redde.