Rugbyers Wales verslaan Schotland

De rugbyers uit Wales hebben in het zeslandentoernooi Schotland verslagen.

De niet al te beste wedstrijd eindigde op het Schotse Murrayfield in 28-18.

Richard Hibbard zorgde namens Wales voor rust voor de enige try van de wedstrijd.

Kicker Leigh Halfpenny had evenwel in eerste instantie het vizier niet op scherp, waardoor de Schotten de rust dachten in te gaan met een 12-10 voorsprong. Jim Hamilton beging echter in de laatste seconde van de eerste helft een stupide fout, die Wales een penalty en een 13-12 voorsprong bezorgde.

In de tweede helft domineerde Wales en had Halfpenny zijn scherpte hervonden. Met in totaal zeven benutte penalty's bezorgde hij Wales de winst.

Wales nog in titelrace

Door de winst heeft Wales nog altijd de mogelijkheid het toernooi te winnen.

Dan moet er volgende week in een direct duel met ruime cijfers afgerekend worden met de Engelsen, die op dit moment eerste staan.

Ierland-Frankrijk gelijk

In het andere duel van vandaag speelden de Ieren gelijk tegen Frankrijk: 13-13.

Frankrijk maakte een matte indruk en verdiende het niet om te winnen. De Ieren maakte gebruik van de slechte dag van de gasten. Bij de rust stonden zij voor met 13-3 voor.

In de tweede helft zette Frankrijk echter orde op zaken. Vijf minuten voor het eindsignaal slechtten de Fransen toch de Ierse muur en kwamen op gelijke hoogte door een try van Louis Picamoles.

In de laatste minuten kwamen de Ieren er nog een keer gevaarlijk uit, maar Keith Earles werd tijdens de aanval gehinderd. Heel Ierland schreeuwde om een straf-try, maar na overleg van de scheidsrechter met de video-analist kreeg de thuisploeg nul op rekest.

Ierland-Frankrijk eindigde daarmee voor het tweede jaar op rij in een gelijkspel.