"Voelde me nationale schietschijf"

Aangepast

De druk op Michael Boogerd om dopinggebruik te bekennen nam de laatste tijd toe. "Ik voelde me een nationale schietschijf."

De oud-Rabobank-renner zegt in een interview met de NOS dat hij niet meer normaal over straat kon.

"Het is heel zwaar voor me geweest."

"Hoopte dat het zou overwaaien"

Boogerd kreeg verschillende adviezen. "Er zijn mensen die roepen: je moet altijd je mond houden. En er zijn mensen die roepen: kom nou maar naar buiten. De druk was killing."

Lange tijd hoopte hij dat hij zijn verhaal niet zou hoeven doen. "Ik heb lange tijd gehoopt dat er een collectieve biecht zou komen. Dan zou de druk op mij ook wat minder zijn geweest."

En uitstel bleek in deze zaak geen afstel. "Ik heb ook gehoopt dat het zou overwaaien. Maar dat is niet gebeurd. Ik zit nu hier. En ik hoop op rust voortaan."

Achtjarige jongen bleek de druppel

De druppel voor Boogerd kwam toen hij zijn zoontje naar een training bracht.

"Een ander klein mannetje komt gelijk op me af en zegt: 'Hee, ik zag jou gisteren op televisie. Jij hebt doping gebruikt'. Op dat moment dacht ik; in wat voor een klotesituatie ben ik beland? Daar kwam nog eens bij dat twee kinderen op zijn school er over begonnen. Toen was het voor mij basta."

"Goede wielrenner"

En nu? "Ik wil me gewoon vrij bewegen. Ik wil naar buiten kunnen, mijn leven leiden." Over zijn sportieve erfenis stelt Boogerd: "Mijn geloofwaardigheid was al tot een nulpunt gedaald. Ik hoop dat er mensen zijn die mij nog altijd als een goede wielrenner zullen zien."

STER Reclame