Presentator Clairy Polak vertrekt bij het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Ze zegt dat ze de presentatie van het programma - elke woensdag op Radio 1 tussen 23.00 uur en middernacht - niet meer kan combineren met haar dagelijkse ochtendprogramma op Radio 4, De Klassieken.

"Dat is te zwaar om voldoende tijd en energie te besteden aan de voorbereiding en presentatie van het Oog", zegt Polak erover. Daarom ook heeft ze besloten om meteen te stoppen.

Interviewtechniek

"We vinden het heel erg jammer: ze is een waanzinnige vakvrouw, in alle opzichten", zegt Oog-redactiechef Marion van de Wouw. "Als ik aan een School van de Journalistiek docent interviewtechniek was, zou ik al haar interviews als lesmateriaal opgeven."

"We vonden haar in het Oog uitstekend op haar plek", zegt plaatsvervangend NOS-hoofdredacteur Giselle van Cann. "Dus heel jammer voor het programma dat ze weggaat."

Wie er in Clairy's voetsporen zal treden, is nog niet bekend. "Daar gaan we rustig naar op zoek", zegt Van de Wouw. "Zeker is dat het - net als Clairy - een journalistiek zwaargewicht moet zijn."

STER reclame