De gezondheidstoestand van de Venezolaanse president Chávez is kritiek. Vicepresident Maduro zei in een toespraak dat Chávez de moeilijkste uren doormaakt sinds de laatste operatie vanwege kanker in december, in Cuba. De president ligt nu in een ziekenhuis in Caracas en heeft een ernstige infectie aan zijn luchtwegen.

Maduro riep het volk op te bidden om daarmee Chávez en zijn familie in deze moeilijke tijd bij te staan.

Tijdens de toespraak haalde Maduro ook hard uit naar de vijanden van Venezuela. Chávez lijdt aan kanker, de ziekte is volgens hem een aanval van het westen. De kanker zou zijn "geïmplanteerd" door vijanden van Venezuela.

Diplomaat VS

Maduro maakte ook bekend dat twee Amerikaanse diplomaten het land binnen 24 uur worden uitgezet. Ze worden verdacht van spionage. Een van hen zou onder meer hebben gesproken met militairen van het Venezolaanse leger.

Verder zouden westerse media Venezuela hebben aangevallen met geruchten over de gezondheid van Chávez. Met die geruchten is volgens vicepresident Maduro geprobeerd de Venezolaanse economie schade toe te brengen.

Chávez wordt al sinds 2011 behandeld tegen kanker. Hij is meerdere keren geopereerd. Ook heeft hij chemotherapie ondergaan. Tijdens de persconferentie benadrukte Maduro dat Chávez wordt behandeld door de beste artsen ter wereld.

STER reclame