Ben jij handig met de computers en internet, ken je alle trucs en ben je op zoek naar een baan? Dan is de Cybercrime Challenge van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) op tech-site Tweakers misschien iets voor jou. Vanavond begint voor de tweede keer een wedstrijd om een baan in een speciale politieunit. Wie goed presteert, krijgt een van de beschikbare banen in de High Tech Crime Unit van de KLPD.

Vanaf vanavond 20.00 gaat het spel live. Speel je de vijf levels uit en bedenk je slimme oplossingen voor problemen, dan maak je kans op een baan bij de KLPD. Vorig jaar deden ze dit voor het eerst. Vanavond in onze uitzending praten we met een van de lucky guys van vorig jaar, die nu tegen cybercrime ten strijde trekt.

Hevige strijd

De challenge is nodig omdat de strijd tegen internetcriminaliteit steeds heviger wordt en er te weinig kennis over is bij de politie. De eenheid wordt daarom uitgebreid met 30 rechercheurs, de helft van hen moet van buiten de politie komen. In een zoektocht naar de beste kandidaten voor de functies van ontwikkelaars, digitale en tactische rechercheurs, lanceert het KLPD deze wedstrijd.

De deelnemers worden op steeds zwaardere niveaus getoetst op hun digitale vaardigheden. De website lag er overigens vanavond, net na de start van de challenge, een uur lang uit.

STER reclame