NOS NieuwsAangepast

Laroes voorzitter Raad Journalistiek

Oud-hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS Journaal is benoemd tot voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. Hij is de opvolger van jurist/journalist Victor Lebesque die op 1 januari is afgetreden.

De 57-jarige Laroes zegt dat hij de vernieuwing van de Raad voor de Journalistiek, die vorig jaar is ingezet, een nieuwe impuls wil geven. Volgens Laroes moet de Raad "meer zijn ombudsfunctie benadrukken" en bijvoorbeeld duidelijker maken dat het meer gaat om opinies en zienswijzen dan om juridische oordelen.

De nieuwe voorzitter is voorstander van een raad die ook zelfstandig opvattingen kan geven, zonder dat er een expliciete klacht aan vooraf is gegaan.

Mediaconsulent

Laroes was hoofdredacteur van het NOS Journaal van 2002 tot 2011. Hij werkte bij het Journaal vanaf 1988. Daarvoor werkte hij bij het Utrechts Nieuwsblad en de Provinciale Zeeuwse Courant. Nu is hij zelfstandig mediaconsultant, onder meer werkzaam voor de European Broadcasting Union.

Door het vervallen van de overheidssubsidie per 1 januari is de functie van voorzitter weer een onbetaalde baan geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl