Vier leden van een gezin uit Tilburg zijn opgepakt voor fraude met kinderopvangtoeslag en het oplichten van banken. De bende dwong vrouwen om op te geven dat ze een tweeling gekregen hadden. De verdachten streken daarna de kinderopvangtoeslag op.

Vermoedelijk hebben ze op die manier tenminste 200.000 euro geïncasseerd. De bende dwong Oost-Europese vrouwen om een valse geboorte-aangifte te doen in onder meer Den Bosch, Tilburg en Breda.

Den Bosch en Tilburg konden nog niet zeggen hoe het gelukt is om aangifte te doen van niet bestaande kinderen. Volgens de websites van de gemeenten moet bij de aangifte een geboorteverklaring van een arts of verloskundige worden getoond.

Oplichting

Behalve van de fraude, worden de vier worden ook verdacht van het oplichten van banken. Daarmee verdienden ze ruim 1,6 miljoen euro.

Er werd geld bij een bank gestort in een sealbag. Dat is een verzegelde plastic envelop waarin bedrijven contant geld storten bij de bank. Vermoedelijk stopten ze minder geld in de sealbags dan ze opgaven.

Bij de arrestatie van de vier Nederlandse verdachten zijn acht woningen doorzocht. Er zijn auto's en administratie in beslag genomen. Zes Oost-Europese vrouwen die waarschijnlijk hebben meegewerkt aan de fraude, zijn op de internationale opsporingslijst gezet.

STER reclame